Milyen jelek utalnak arra, hogy öregszel ?…


Mind többen mondják, hogy milyen jól tartod magad! És mind többször hallod, hogy a korodhoz képest … Elvetemültek azt is ki merik mondani olykor, hogy fiatalos vagy. Gyakrabban látod az orvosaidat, mint a söröző cimboráidat, és a dokid telefonszáma a favoritok közt van a telefonodban a gyorshívón. A háziorvosoddal cinkostárs vagy, te csokoládét csempészel be az irataid közé, hogy a felesége meg ne tudja, hogy nem tartja be a diétát, ő meg addig pihentet, míg annyira leesik a vérnyomásod, hogy azt nyugodtan jelenteni lehessen a repülésügyinek. Az urológusod névkártyája fel van tűzve a falinaptárra, és ha betévedsz divatos napszemüvegeket bámulni a szemészeti üzletbe, a szakorvos kideríti, hogy húsz éve is késő lett volna elkezdened látószemüveget hordanod…

Azon kapod magad, hogy ha végre együtt töltesz egy kis időt legjobb barátaiddal, a központi téma, kinek milyen nyavalyái adódtak a legutóbbi találkozás óta, és hogy ki milyen gyógyszereket szed ezekre. Rácsodálkozol, hogy öregszik mindenki körülötted, és kicsit sajnálod is őket. A féktelen bulizás fogalma már kimerül abban, hogy két jóbarátoddal egy csendes szepáréban sörözgetsz a fiatalkori sörözéseket felemlegetve. Akkor is érzed, hogy pisilned kell, miközben éppen pisilsz.

Mind több az erkölcsös éjszakád.

Már messziről (már amennyire el bírsz látni még) kiszúrod azt a kis ügyes szöszkét, akitől mindenféle malacságok futnak át az agyadon, és mikor melléd ér, rájössz, hogy veled egyidős szomszéd középső gyereke.

Mindent fel kell jegyezned, azt is, hogy mit hova jegyeztél fel, különben egy nagy káosszá változik az életed (amúgy is az). Mindenre van (legalább) egy történeted az életedből. A szakmai önéletrajzod semmiképp nem fér bele a standard formátumba, és azt felejtsd is el, hogy egy oldalba…

És van kézírásod!

Néha olyan fura kifejezések szaladnak ki a szádon, hogy feltárcsáztam, és még mindig értelmesebbnek tartod azt, ha gombok vannak egy telefonon, semmint ha simogatni kell az üveglapot, különben sem vagy képes felfogni, hogy manapság mindennel lehet telefonálni, és a telefonokat a legkevésbé használják erre. Mindent egy kézzel fogható noteszbe jegyzel fel, telefonszámokat, lakcímeket és jelszavakat.

Karácsonykor, húsvétkor és születésnapra izgatottan vásárolsz és postázol képeslapokat – rendesen, bélyeggel, borítékban a postán! És reméled, hogy kapsz is. Karácsonykor, húsvétkor meg a szülinapodra.

Mindaddig meg vagy győződve róla, hogy trendi vagy és divatosan öltözködsz, mígnem valaki elismerően nem gratulál a retró vagy vintage viseletedhez, és megkérdi, hol van a jelmezes buli, ahová igyekszel ebben a kosztümben

Hazafelé lépdelsz egy fontos tárgyalásról az általad legjobb szabásúnak hitt, még a Putyi bácsi szabászatában rád szabott öltönyödben, mikor a sarki alkatrészbolt inasfiúja izgatottan utánad kiabál, hogy hadd fotózzon le, mert látott egyszer egy ilyen öltönyt az egyik régi gengszterfilmben.

Hetente megnézed, mennyivel gyarapodott a nyugdíjalapod, és ha munkahelyet cserélsz, elsődleges szempont, ha támogatják a nyugdíjalapodat.

Rezzenéstelen arccal vagy képes egy idióta utasod hisztériáját végighallgatni, és amikor átnyújtod neki szomorú és együttérző arccal a vígasztalásnak szánt vörös bort, a poharat megroppantod a kezedben, hogy miután átvette, a bor komótosan szétfolyjon az ölében.

„Nem öregszem. Maga a tény nem foglalkoztat különösebben, de néha a környezetem hívja fel rá a figyelmem.” – írta egyszer Kisfalussy Bálint egy színházi műsorfüzetben. És mennyire igaz! Mint ahogy az is, amit szintén Kisfalussy írt ugyanott:

„Öregszem. Maga a tény nem foglalkoztat különösebben, de néha a környezetem hívja fel rá a figyelmem.”

Reklámok

2 hozzászólás (+add yours?)

 1. Csutak Zsuzsanna
  nov 10, 2015 @ 03:19:25

  Na, szervusz te születésnapos, te! Nagyon boldog születésnapot, és jó egészséget, mert ha ez van, a többi már kialakul. Csók: Anyus

  Válasz

 2. gaborjozsi
  nov 10, 2015 @ 10:17:07

  Az én “erkölcsös éjszakáim” is végtelenül szaporodnak! 🙂 Isten éltessen! 🙂

  Válasz

Hozzászólás a mai meséhez:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

byclarkellis

A writer trying to be an author

August MacGregor

Celebrating Sensuality. Intended for mature audiences, 18 and over

Living to help other disabled people, and people in need, Change the sign!! And Earth

I been online since 1994. I seen the internet at its finest. Then the World joined and fucked it up

Rob Moses Photography

This Camera Life

Ray Ferrer - Emotion on Canvas

** OFFICIAL Site of Artist Ray Ferrer **

tutorials4view

Watch free tutorials in Full HD (1080p) quality video tutorials, sorted by subjects, like: Photoshop, Gimp, Facebook, Torrents, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Viruses and malware removal ( like ask,com, vqo6, Babylon ) and more and more.. If you like our tutorials and guided, please SUBSCRIBE to out channel at: http://www.youtube.com/user/ShaiSoft - tutorials4view.

joeseeberblog

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

Igy neveld a (kis)Sárkányod!

Mona, Bence és Gergő, avagy hogyan élünk Mi :)

turosll

The greatest WordPress.com site in all the land!

Heather Poole

Egy légiutaskísérő pazar és szubjektív eszmefuttatásai

aranytalicska

Egy légiutaskísérő pazar és szubjektív eszmefuttatásai

M O N D A T

Egy légiutaskísérő pazar és szubjektív eszmefuttatásai

Feriforma

Egy légiutaskísérő pazar és szubjektív eszmefuttatásai

fotótanú

Egy légiutaskísérő pazar és szubjektív eszmefuttatásai

urszu2b

Egy légiutaskísérő pazar és szubjektív eszmefuttatásai

káfé főnix

Egy légiutaskísérő pazar és szubjektív eszmefuttatásai

Dancs Artur: Levelek New Yorkból

Egy légiutaskísérő pazar és szubjektív eszmefuttatásai

%d blogger ezt kedveli: